Termin prikazivanjaZora

drama

HR | 2021. | 110 minuta
Redatelj: Dalibor Matanić
Glume: Tihana Lazović, Krešimir Mikić, Lara Vladović

O filmu:
Novi igrani film jednog od najnagrađivanijih hrvatskih redatelja Dalibora Matanića dio je Trilogije sunca (Zvizdan, Zora i Suton). U Zvizdanu nam je Matanić suprotstavio ljubav i mržnju, u Zori je učinio isto, samo kroz intimnu obiteljsku dramu u galopu s neonacističkim pokretom u usponu.
Matijina i Ikina obitelj nepovratno je oštećena tragedijom koja im se nedavno dogodila i podijeljena je oko toga treba li ostati u dolini ili otići, kako redom odlaze mještani zabrinuti nadirućim političkim ekstremizmom koji ih dijeli na odabrane i nepoželjne. Dok traje Matijin put od potpunog gubitka vjere do pronalaženja pravog sebe, zora koja obasjava dolinu otkriva da su suočavanje i borba jedino oruđe protiv traume i zla.

\\ Kupi ulaznicu \\
Redatelj: Justin Lin
Glume: Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Helen Mirren, Charlize Theron
SAD | 2021. | 142 minute

O filmu:
Dom Toretto (Dom) mirno živi sa svojom ženom Letty (Michelle Rodrigez) i sinom, malim Brianom, ali je svjestan da opasnost vreba. Ovog puta, opasnost će natjerati Doma da se suoči sa svojom prošlosti ako želi spasiti najbliže. Dom još jednom mora okupiti Brze i žestoke kako bi se obranili od nove opasnosti u obliku profesionalnog ubojice Jacoba (John Cena) koji je ujedno i Domov brat. Napeta akcijska avantura odvija se od Londona preko Središnje Amerike do Edinburgha.

Redatelj: Enrico Casarosa
Glume: Bartol Rajčić, Marko Ožbolt, Lola Juran, Marko Petrić
SAD | 2021. | 95 minuta

O filmu:
Vodimo vas na nezaboravnu avanturu s Lukom i Albertom, dvojicom prijatelja koji su zapravo morska bića koja poprimaju ljudski oblik i rade zabavne ljudske stvari dok su na kopnu.
Mladi dečko Luka doživljava nezaboravno ljeto na talijanskoj rivijeri ispunjeno hrpom sladoleda, ukusne mediteranske hrane i beskrajnom vožnjom skutera uz more. Luka dijeli ove pustolovine sa svojim novootkrivenim najboljim prijateljem, ali njihovoj beskrajnoj zabavi prijeti duboko čuvana tajna: radi se zapravo o pravim morskim čudovištima iz drugog svijeta, iz dubine oceana.

Redatelj: Danilo Šerbedžija
Glume: Lana Barić, Ivana Roščić, Leon Lučev, Dragan Mićanović
Hrvatska | 2020. | 100 minuta

O filmu:
Tereza ima 37 godina, živi u Splitu. Nakon nekoliko spontanih pobačaja saznaje kako postoji vjerojatnost da genetski nije kompatibilna sa svojim suprugom. Već duže osjeća pritisak okoline te započne preispitivati svoj rutinirani brak, što potakne niz događaja koji će joj promijeniti život, u duhu novostečene slobode i istine koja je samo njena.

Tereza37 svjetsku premijeru imala je na prošlogodišnjem Pulskom filmskom festivalu, na kojem je osvojila čak šest Zlatnih arena!

Redatelj: Nisan Dag
Glume: Ushan Çakir, Müfit Kayacan, Hayal Köseoglu
TR, SAD, DE | 2020. | 97 minuta

Kino za sve / Festival mediteranskog filma u gostima / Ulaz 15 kn!

O filmu:
Drugi dugometražni i prvi samostalno režirani film mlade tursko-američke redateljice Nisan Dag smješten je u opaku istanbulsku četvrt Karacinar, a prati mladog repera zvanog Fehmi (Oktay Çubuk) i prijatelja mu Yunusa (Eren Cigdem) koji sanjaju slumovski san o objavljivanju svog prvog albuma i muzičkoj slavi. Za Fehmija možda i jedinom izlazu iz života ispunjenog neimaštinom, očajem i ovisništvom o jeftinoj, sintetičkoj i smrtonosnoj drogi zvanoj bonzai. Do susreta s Devin (Hayal Köseoglu), koja dolazi iz bogate četvrti i radi kao DJ, to se moglo činiti nedostižnim, no kada pomoću nje stupe u kontakt s poznatim muzičkim producentom stvari postaju mnogo ozbiljnije: na profesionalnom i na ovisničkom planu.

Odaberi termin:
Petak, 25.06.2021. 20:00
Redatelj: Martin Wilson
Glume: Katrina Bowden, Tatjana Marjanović, Kimie Tsukakoshi
SAD | 2021. | 91 minuta

O filmu:
Zabavan let do udaljenog atola pretvara se u noćnu moru za pet putnika kada im se hidroavion uništi u čudnoj nesreći i kada se nađu zarobljeni na splavi, 100 milja od obale dok morski psi vrebaju ispod površine.

Redatelj: Patrick Hughes
Glume: Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Salma Hayek, Morgan Freeman, Antonio Banderas
SAD | 2021. | 116 minuta

O filmu:
Drugi dio akcijske komedije nastavlja se četiri godine nakon događaja iz prvog dijela. Nakon što su plaćeni ubojica Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) i tjelohranitelj Michael Bryce (Ryan Reynolds), koji su najveći protivnici, morali surađivati, tjelohranitelj sada mora napraviti prisilnu pauzu zbog stresa i noćnih mora. Kad se napokon navikne na ideju da više neće biti tjelohranitelj i koristiti oružje, prije atentata ga spašava supruga ubojice Sonia Kincaid (Salma Hayek) koja ga je tražila kako bi joj pomogao spasiti njezina supruga. Budući da Bryceu nije dopušteno koristiti vatreno oružje ili bilo koje drugo oružje, morat će spasiti Dariusa svojom duhovitošću i inteligencijom.

Redatelj: Joel Crawford
Glume: Frano Mašković, Nataša Dorčić, Jelena Vukmirica Makovičić, Filip Križan
SAD | 2020. | 95 minuta

O filmu:
Nakon sedam godina omiljena prahistorijska obitelj, Croods, se vraća na velika platna. Do sad su se susreli s mnogobrojnim nedaćama i opasnostima ali na ono što ih čeka nikako se nisu mogli pripremiti. Naime, srest će drugu obitelj koja je puno naprednija od njih. Animiranu avanturu režirao je Joel Crafword koji je i sam glumio u mnogim animiranim filmovima studija DreamWorks, a producent je Mark Swift.