PLESNI STUDIO

Program Plesnog studija Kulturnoga i multimedijskoga centra nudi redovite satove kreativnog plesa koji je baziran na teorijama i metodama suvremenog plesa. Glavni cilj programa je raznim kreativno-plesnim igrama i situacijama motivirati izražavanje vlastitog pokreta. Motivirajući polaznike za izražavanje kroz pokret doprinosi se razvijanju motorike, koordinacije i spretnosti, plesnog izričaja i osjećaja za ritam. Izražavanjem kroz pokret motivira ih se za pokazivanje svoje osobnosti, osjećaja i raspoloženja. Time naglašavaju njihovu važnost i vrijednost, doprinoseći jačanju samopouzdanja.

Polaznici u programu Plesnog studija usvajaju znanja i vještine iz raznih disciplina koje su usko vezane uz umjetnost suvremenog plesa: suvremeni ples i pokret, scenska kompozicija pokreta, improvizacija, koreografija. Suvremeni ples i odgoj plesom daje djetetu priliku za razvijanje na fizičkoj, duhovnoj i mentalnoj razini, poboljšava koncentraciju, samodisciplinu, poštovanje tijela drugoga i međusobnu suradnju, ali i autentičnost. U svakom slučaju, ima tu ugodnog kretanja, okretanja, savijanja, klizanja, padanja, skakanja, trčanja, mrdanja, pjevanja, disanja, gurkanja, kreveljenja, sanjarenja, nepristajanja, podržavanja, znojenja, smijanja, masiranja, igranja,…

GRUPE I TERMINI:
GRUPA A (4-7 godina) – utorak/četvrtak 17,30-18,15
GRUPA B (8-13 godina) – utorak/četvrtak 18,30-19,30

Mogući upisi tijekom cijele godine.
Za sada postoje ove dvije dobne grupe, no ako će biti zainteresiranih i ako se skupi dovoljan broj polaznika, otvorit ćemo nove grupe za starije.
Mjesečna naknada je 100 kn.

Irma Unušić
Profesionalno plesno obrazovanje stječe u srednjoj umjetničkoj školi Franjo Lučić u Velikoj Gorici (2010.-2014.). Uz navedeno obrazovanje pohađa radionice, tečajeve i satove suvremenog plesa i srodnih disciplina u Hrvatskoj i inozemstvu. Bavi se edukativnim i izvođačkim radom. Svoj prvi koreografski rad prikazuje na festivalu Platforma.hr (2013.) kao Break a leg reactor unutar projekta TASK. Članica je izvedbenog nukleusa IMRC-a (Inkluzivni kolektiv za istraživanje pokreta). S kojima gostuje na BOK festivalu u Bjelovaru 2017. godine s plesnom predstavom Nukleon (koja se u dvije godine izvodila diljem Hrvatske). Sudjeluje u regionalnom projektu Generator koji radi na razvoju plesnog kazališta za djecu i mlade. Unutar Generatora sudjeluje na dva koreografska laboratorija (Hendrik Lebon, Dalija Aćin Thelander). U 2017. godini postaje aktivni član Kliker platforme koja potiče razvoj plesa za mladu publiku na području cijele Hrvatske. Također, unutar Kliker mreže sudjeluje u kreaciji projekta Teen Generator koji za cilj ima popularizaciju suvremenog plesa kod mladih (2017/2018.). Autorica je i voditeljica Plesnog laboratorija 1 i 2, plesnog projekta za djecu u KMC-u Bjelovar na kojem su realizirane dvije dječje plesne predstave; Strahoooples (2016.) i PIKNIKNIK (2017.). Radi na polju popularizacije suvremenog plesa na području grada Bjelovara i županije te od jeseni 2017. pri Kulturnom i multimedijskom centru Bjelovar vodi Plesni studio. U 2017. godini osniva umjetničku organizaciju SHOOMA koja u 2018. godini predstavlja svoj prvi plesni projekt, interaktivnu plesno-kazališnu predstavu ASTRONAUTI (4+). Uz plesno obrazovanje, diplomirana je prvostupnica predškolskoga odgoja te magistra kulturne antropologije. Osim u plesnoj umjetnosti djeluje unutar likovne pedagogije te je uz prof. Antoniju Balić Šimrak sukreatorica radne mape za poticanje likovnog stvaralaštva „Figo stvara“ u izdanju Profila (2012.).

 

\\ Kupi ulaznicu \\
Redatelj: Elise Duran
Glume: Alexandra Daddario, Tyler Hoechlin, Sunita Mani
SAD | 2019. | 95 minuta

O filmu:
Romantična komedija o djevojci koja na putu u avionu ispriča svoje tajne potpunom strancu nadajući se da ga više neće vidjeti, no vrlo se iznenadi kad ga sretne na svom novom poslu i to u ulozi šefa. Emma, mlada marketinška asistentica u velikoj korporaciji, pri povratku sa svojeg prvog, i to neuspješnog poslovnog putovanja, mora se suočiti i sa strahom od aviona. Ulaskom aviona u turbulenciju, strah je sasvim obuzima i ona ispripovijeda sve svoje tajne stranom muškarcu sa susjednog joj sjedala. No, avion sretno slijeće, a Emma sutradan ponovno susreće jučerašnjeg suputnika, i to u firmi u kojoj je zaposlena…

Redatelj: Brian Kirk
Glume: Chadwick Boseman, J.K. Simmons, Sienna Miller
SAD | 2020. | 99 minuta

O filmu:
Radnja je smještena na Manhattan, nakon pljačke koja je krenula u krivom smjeru i iza sebe ostavila osam mrtvih osam policajaca NYPD-a. Kada se potraga pojača, poduzimaju se ekstremne mjere kako bi se ubojicama spriječilo da pobjegnu s Manhattana, budući da vlasti zatvaraju svih 21 mostova kako bi spriječile bilo kakav ulazak ili izlazak s otoka. Kako se noć razvija, linije postaju nejasne o tome koga zapravo slijede a neočekivana zavjera se polako otkriva. Redatelj filma je Brian Kirk (Game of Thrones).

Redatelj: Fabio & Damiano D'Innocenzo
Glume: Elio Germano, Tommaso Di Cola, Giulietta Rebeggiani
Italija, Švicarska | 2020. | 98 min.

Poseban program “KINO ZA SVE” / Ulaz 15 kn!

O filmu:
Vruće i sparno ljeto u predgrađu Rima. Vrijeme sporo prolazi u stambenom naselju u kojem se nikada ništa ne događa. Naizgled normalnu zajednicu tiho nagriza frustracija stanovnika koji bi željeli bolji život, svjesni da im je status srednjeg sloja kojem su se nadali izvan dosega. Fokus filma prebacuje se na odnose i aktivnosti djece dok naselje obavija tajanstveni osjećaj neizvjesnosti… Film je premijerno prikazan na Berlin Film Festivalu gdje je osvojio Srebrnog medvjeda za najbolji scenarij.

Festivali i nagrade:
Berlin International Film Festival 2020 – Srebrni berlinski medvjed (Najbolji scenarij)
Ischia Global Film & Music Festival 2020 – Nagrada za talijanski film, Nagrada producentima

Redatelj: Floria Sigismondi
Glume: Mackenzie Davis, Finn Wolfhard, Brooklynn Prince
SAD | 2020. | 94 minute

O filmu:
Nova dadilja Kate dolazi na seosko imanje u Maineu kako bi vodila brigu o dvoje djece, Flori i Milesu, koji su nedavno ostali siročad. Ubrzo uviđa da je ponašanje djece neobično, kao i to da se u kući događaju čudne pojave. Kate odlazi u zabranjeni dio kuće gdje probudi mračne sile koje opsjednu djecu i kreće njezina borba za spašavanjem vlastitog života.

Redatelj: Thurop Van Orman
Glume: Luka Bulić, Tarik Filipović, Rene Bitorajac, Goran Navojec
SAD | 2019. | 97 minuta

Sinkroniziran!
O filmu:
Najdraži neprijatelji ljute ptice i zelene svinje vraćaju se u nastavku animiranog hita iz 2016. godine. Ovog puta neprijateljstvo između ptica i svinja se, pod utjecajem novih okolnosti, mijenja iz temelja. S pojavom nove prijetnje koja dovodi u opasnost i ptice i svinje, naši poznati likovi moraju oformiti svima neugodan savez. Crveni, Žuti, Bomba i Veli Orao regrutiraju Sonju, sestru od Žutog, i formiraju savez sa svinjama Leonardom, njegovom pomoćnicom Nives i svinjom-hakerom Gojkom kako bi uspostavili krhko primirje i formirali nevjerojatni super tim koji će spasiti njihove domove.

Redatelj: Jeff Wadlow
Glume: Maggie Q, Michael Pena, Lucy Hale
SAD | 2020. | 110 minuta

O filmu:
Na jednom udaljenom intrigantnom otoku zagonetni gospodin Roarke ostvaruje tajne snove svojih gostiju u luksuznom tropskom odmaralištu. Ali kad se te maštarije pretvore u noćne more gosti će morati riješiti misteriju otoka kako bi spasili svoje živote.