PLESNI STUDIO

Program Plesnog studija Kulturnoga i multimedijskoga centra nudi redovite satove kreativnog plesa koji je baziran na teorijama i metodama suvremenog plesa. Glavni cilj programa je raznim kreativno-plesnim igrama i situacijama motivirati izražavanje vlastitog pokreta. Motivirajući polaznike za izražavanje kroz pokret doprinosi se razvijanju motorike, koordinacije i spretnosti, plesnog izričaja i osjećaja za ritam. Izražavanjem kroz pokret motivira ih se za pokazivanje svoje osobnosti, osjećaja i raspoloženja. Time naglašavaju njihovu važnost i vrijednost, doprinoseći jačanju samopouzdanja.

Polaznici u programu Plesnog studija usvajaju znanja i vještine iz raznih disciplina koje su usko vezane uz umjetnost suvremenog plesa: suvremeni ples i pokret, scenska kompozicija pokreta, improvizacija, koreografija. Suvremeni ples i odgoj plesom daje djetetu priliku za razvijanje na fizičkoj, duhovnoj i mentalnoj razini, poboljšava koncentraciju, samodisciplinu, poštovanje tijela drugoga i međusobnu suradnju, ali i autentičnost. U svakom slučaju, ima tu ugodnog kretanja, okretanja, savijanja, klizanja, padanja, skakanja, trčanja, mrdanja, pjevanja, disanja, gurkanja, kreveljenja, sanjarenja, nepristajanja, podržavanja, znojenja, smijanja, masiranja, igranja,…

GRUPE I TERMINI:
GRUPA A (4-7 godina) – utorak/četvrtak 17,30-18,15
GRUPA B (8-13 godina) – utorak/četvrtak 18,30-19,30

Mogući upisi tijekom cijele godine.
Za sada postoje ove dvije dobne grupe, no ako će biti zainteresiranih i ako se skupi dovoljan broj polaznika, otvorit ćemo nove grupe za starije.
Mjesečna naknada je 100 kn.

Irma Unušić
Profesionalno plesno obrazovanje stječe u srednjoj umjetničkoj školi Franjo Lučić u Velikoj Gorici (2010.-2014.). Uz navedeno obrazovanje pohađa radionice, tečajeve i satove suvremenog plesa i srodnih disciplina u Hrvatskoj i inozemstvu. Bavi se edukativnim i izvođačkim radom. Svoj prvi koreografski rad prikazuje na festivalu Platforma.hr (2013.) kao Break a leg reactor unutar projekta TASK. Članica je izvedbenog nukleusa IMRC-a (Inkluzivni kolektiv za istraživanje pokreta). S kojima gostuje na BOK festivalu u Bjelovaru 2017. godine s plesnom predstavom Nukleon (koja se u dvije godine izvodila diljem Hrvatske). Sudjeluje u regionalnom projektu Generator koji radi na razvoju plesnog kazališta za djecu i mlade. Unutar Generatora sudjeluje na dva koreografska laboratorija (Hendrik Lebon, Dalija Aćin Thelander). U 2017. godini postaje aktivni član Kliker platforme koja potiče razvoj plesa za mladu publiku na području cijele Hrvatske. Također, unutar Kliker mreže sudjeluje u kreaciji projekta Teen Generator koji za cilj ima popularizaciju suvremenog plesa kod mladih (2017/2018.). Autorica je i voditeljica Plesnog laboratorija 1 i 2, plesnog projekta za djecu u KMC-u Bjelovar na kojem su realizirane dvije dječje plesne predstave; Strahoooples (2016.) i PIKNIKNIK (2017.). Radi na polju popularizacije suvremenog plesa na području grada Bjelovara i županije te od jeseni 2017. pri Kulturnom i multimedijskom centru Bjelovar vodi Plesni studio. U 2017. godini osniva umjetničku organizaciju SHOOMA koja u 2018. godini predstavlja svoj prvi plesni projekt, interaktivnu plesno-kazališnu predstavu ASTRONAUTI (4+). Uz plesno obrazovanje, diplomirana je prvostupnica predškolskoga odgoja te magistra kulturne antropologije. Osim u plesnoj umjetnosti djeluje unutar likovne pedagogije te je uz prof. Antoniju Balić Šimrak sukreatorica radne mape za poticanje likovnog stvaralaštva „Figo stvara“ u izdanju Profila (2012.).

 

\\ Kupi ulaznicu \\
Redatelj: Clint Eastwood
Glume: Clint Eastwood, Dwight Yoakam, Fernanda Urrejola
SAD | 2021. | 103 minute

O filmu:
Posljednji, oproštajni film slavnog redatelja i glumca, četverostrukog dobitnika Oscara Clinta Eastwooda! Cry Macho je ekranizacija istoimenog romana N. Richarda Nasha iz 1975. godine.
Eastwood glumi Mikea Miloa, nekadašnju zvijezda rodea i isluženog uzgajivača konja koji 1979. preuzima posao dovođenja sina svog bivšeg šefa iz Meksika. Prisiljeni krenuti zaobilaznim putovima iz Meksika prema Teksasu, neobični par suočava se s neočekivano izazovnim putovanjem, tijekom kojeg od svijeta umorni konjanik pronalazi neočekivane veze i vlastiti osjećaj iskupljenja.

Odaberi termin:
Petak, 17.09.2021. 20:00
Redatelj: François Ozon
Glume: Virginie Ledoyen, Danielle Darrieux, Catherine Deneuve
FR, IT | 2002. | 118 minuta

Kino za sve / Rendez-vous au cinema / Ulaz 15 kn!
Francuski institut u RH / HAVC / Kino mreža

O filmu:
Ova napeta crnohumorna krimi komedija s elementima mjuzikla je veliki kino hit francuske kinematografije. Nije ni čudo jer u filmu glume 8 velikih filmskih diva svih generacija – Catherine Deneuve, Isabelle Hupper, Emmanuelle Béart, Fanny Ardant, Virginie Ledoyen, Danielle Darrieux, Ludivine Sagnier i Firmine Richard.
Proslava Božića u snijegom zametenoj kući koja pođe u krivom smjeru je središnja potka filma. Ubojstvo oca familije koji je pritom bogati industrijalac, te mnoštvo ekscentričnih žena koje sve mogu biti ubojica i svaka krije poneku tajnu, čine napeti zaplet ove nesvakidašnje priče.
Film je nagrađen na Berlinskom filmskom festivalu (Srebrni medvjed za glumački doprinos svih 8 glumica).

Odaberi termin:
Petak, 17.09.2021. 18:00
Redatelj: Will Gluck
Glume: Luka Bulić, Doris Pinčić, Slavko Sobin
SAD | 2021. | 93 minute

O filmu:
Neko vrijeme je prošlo otkako su Petar Zecimir i Tomica zakopali ratnu sjekiru, barem prividno. Biba, Tomica i zečevi osnovali su improviziranu obitelj, ali unatoč svim nastojanjima, Petar nikako da se riješi svoje nestašne reputacije. Tražeći avanturu izvan sigurnosti vlastitog vrta, Zecimir otkriva cijeli novi svijet u kojemu se njegovi nestašluci cijene, ali u trenutku kada njegova obitelj odluči sve riskirati kako bi ga pronašla, Petar mora odlučiti kakav zec želi biti.

Redatelj: Tom McGrath
Glume: Luka Peroš, Ronald Žlabur, Mila Elegović
SAD | 2021. | 107 minuta

O filmu:
U nastavku DreamWork-ove hit animirane komedije, braća Templeton – Tim i njegov mlađi brat Ted odrasli su i udaljili se jedan od drugoga. Tim je sada oženjen i otac. Smirio se i postao prava kućanica. Ted je šef u velikom investicijskom fondu. U njihov život ulazi novi Mali šef s revolucionarnim pristupom i can – do stavom koji će ih ponovo spojiti i pokrenuti novi obiteljski posao. Tim i njegova žena, Carol koja je šef u kući, žive u predgrađu sa super pametnom sedmogodišnjom kćerkom Tabithom, i pre slatkom bebom Tinom.
Kada Tina otkriva da je u biti tajni agent za BabyCorp na misiji otkrivanja mračnih tajni iza Tabithine škole i njezinog mističnog osnivača Dr. Erwina Armstronga, obitelj Templeton se ujedinjuje na neočekivani način, te ponovo shvaća smisao prave obitelji i onoga što je u životu važno.