PLESNI STUDIO

Program Plesnog studija Kulturnoga i multimedijskoga centra nudi redovite satove kreativnog plesa koji je baziran na teorijama i metodama suvremenog plesa. Glavni cilj programa je raznim kreativno-plesnim igrama i situacijama motivirati izražavanje vlastitog pokreta. Motivirajući polaznike za izražavanje kroz pokret doprinosi se razvijanju motorike, koordinacije i spretnosti, plesnog izričaja i osjećaja za ritam. Izražavanjem kroz pokret motivira ih se za pokazivanje svoje osobnosti, osjećaja i raspoloženja. Time naglašavaju njihovu važnost i vrijednost, doprinoseći jačanju samopouzdanja.

Polaznici u programu Plesnog studija usvajaju znanja i vještine iz raznih disciplina koje su usko vezane uz umjetnost suvremenog plesa: suvremeni ples i pokret, scenska kompozicija pokreta, improvizacija, koreografija. Suvremeni ples i odgoj plesom daje djetetu priliku za razvijanje na fizičkoj, duhovnoj i mentalnoj razini, poboljšava koncentraciju, samodisciplinu, poštovanje tijela drugoga i međusobnu suradnju, ali i autentičnost. U svakom slučaju, ima tu ugodnog kretanja, okretanja, savijanja, klizanja, padanja, skakanja, trčanja, mrdanja, pjevanja, disanja, gurkanja, kreveljenja, sanjarenja, nepristajanja, podržavanja, znojenja, smijanja, masiranja, igranja,…

GRUPE I TERMINI:
GRUPA A (4-7 godina) – utorak/četvrtak 17,30-18,15
GRUPA B (8-13 godina) – utorak/četvrtak 18,30-19,30

Mogući upisi tijekom cijele godine.
Za sada postoje ove dvije dobne grupe, no ako će biti zainteresiranih i ako se skupi dovoljan broj polaznika, otvorit ćemo nove grupe za starije.
Mjesečna naknada je 100 kn.

Irma Unušić
Profesionalno plesno obrazovanje stječe u srednjoj umjetničkoj školi Franjo Lučić u Velikoj Gorici (2010.-2014.). Uz navedeno obrazovanje pohađa radionice, tečajeve i satove suvremenog plesa i srodnih disciplina u Hrvatskoj i inozemstvu. Bavi se edukativnim i izvođačkim radom. Svoj prvi koreografski rad prikazuje na festivalu Platforma.hr (2013.) kao Break a leg reactor unutar projekta TASK. Članica je izvedbenog nukleusa IMRC-a (Inkluzivni kolektiv za istraživanje pokreta). S kojima gostuje na BOK festivalu u Bjelovaru 2017. godine s plesnom predstavom Nukleon (koja se u dvije godine izvodila diljem Hrvatske). Sudjeluje u regionalnom projektu Generator koji radi na razvoju plesnog kazališta za djecu i mlade. Unutar Generatora sudjeluje na dva koreografska laboratorija (Hendrik Lebon, Dalija Aćin Thelander). U 2017. godini postaje aktivni član Kliker platforme koja potiče razvoj plesa za mladu publiku na području cijele Hrvatske. Također, unutar Kliker mreže sudjeluje u kreaciji projekta Teen Generator koji za cilj ima popularizaciju suvremenog plesa kod mladih (2017/2018.). Autorica je i voditeljica Plesnog laboratorija 1 i 2, plesnog projekta za djecu u KMC-u Bjelovar na kojem su realizirane dvije dječje plesne predstave; Strahoooples (2016.) i PIKNIKNIK (2017.). Radi na polju popularizacije suvremenog plesa na području grada Bjelovara i županije te od jeseni 2017. pri Kulturnom i multimedijskom centru Bjelovar vodi Plesni studio. U 2017. godini osniva umjetničku organizaciju SHOOMA koja u 2018. godini predstavlja svoj prvi plesni projekt, interaktivnu plesno-kazališnu predstavu ASTRONAUTI (4+). Uz plesno obrazovanje, diplomirana je prvostupnica predškolskoga odgoja te magistra kulturne antropologije. Osim u plesnoj umjetnosti djeluje unutar likovne pedagogije te je uz prof. Antoniju Balić Šimrak sukreatorica radne mape za poticanje likovnog stvaralaštva „Figo stvara“ u izdanju Profila (2012.).